pomooooocy
andżej: Szukam osoby która znakomicie opanowała macierze z zakresu pierwsszego roku studiów.
20 sty 14:45
chichi:
I co chcesz dane osobowe? Wstaw zadanie
20 sty 14:47
andżej: zadania bede miał za jakaś godzine jak dostane test haha
Tylko szukam kogos kto mi w nich pomoże
20 sty 14:50
andżej: ^^
20 sty 15:43
Adamm: dlaczego
20 sty 16:30
andżej: od tego testu zależy moje zaliczenie a nie wiem czy bede potrafił każde zadanie
20 sty 16:32
Adamm: uczyłeś się?
20 sty 16:42
andżej: ucze się kiedy tylko moge,oprócz tego mam trening 4h dziennie i prace.
20 sty 16:43
andżej: a te macierze faktycznie troche zaniedbałem i nwm czy bede w stanie wszystko zrobić...
20 sty 16:44
Adamm: wiesz, zasada moralna jest taka, że nie pomaga się osobom na testach
ale jak masz teraz jakieś pytania, to może warto je zadać
20 sty 16:45
andżej: mam problem z roziwazywaniem układu metodą cramera
20 sty 16:50
20 sty 16:53
chichi:
Potrafisz obliczyć wyznacznik macierzy? Jeżeli tak, to sprowadza się już tylko do wzorów
20 sty 16:53
Alvaro: Mam kilka pytań odnośnie monotoniczności.
Czy suma funkcji rosnącej i malejącej może być malejąca?
Czy gdy od funkcji rosnącej odejmę funkcję malejącą to powstała funkcja jest zawsze rosnąca?
Czy różnica funkcji rosnących jest zawsze rosnąca?
Nie wiem jak odpowiedzieć jednoznacznie na te pytania.
20 sty 20:15
Adamm: tak, tak, nie
20 sty 20:18
Alvaro: a masz jakiś przykład na to ostatnie, że to jest fałsz?
20 sty 20:27
VII: f(x)=2x+5
g(x)= 5x−3
f(x)−g(x)= 2x+5−(5x−3)= −3x+8
20 sty 20:40