macierz odwzorowania w bazach
asd: Wyznaczam macierz danego odwzorowania w bazach
Jak chce przedstawic dany wektor przepuscmy (x,y) w postaci liniowej kombinacji wektorow bazy B
= {(1,0),(0,1)}
To
1,2 = α1(1,0) + α2(0,1) jak to rozwiazac?Wiem,ze za malo podalem danych pewnie czy cos
nieskladnie,ale nie wiem jak to rozwiazac.
Albo jakby była inna baza i wyszloby:
1,2 = α1(4,5) + α2(5,3)
tez nie wiem jak
19 sty 18:52
ABC:
normalnie , układ dwóch równań liniowych z dwiema niewiadomymi
19 sty 18:54
asd: w sensie (dla drugiego)?
1 = 4α1 + 5α2
2 = 5α1 + 3α2
19 sty 19:02
ABC: tak
19 sty 19:03
asd: super,dziekuje
19 sty 19:05