matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole powierzchni całkowitej tego czworościanu. Zapisz obliczenia
Jakub Jaworski:
suma długości krawędzi czworościanu foremnego wynosi 4√6.
19 sty 17:17
.-.:
6a=4
√
6
2
√
6
a=
3
a
2
√
3
P
c
=4*
=a
2
*
√
3
4
2
√
6
4*6
P
c
=(
)
2
*
√
3
=
*
√
3
=.. ?
3
9
19 sty 17:33
:):
Dla trójkąta równobocznego : a=2r
√
3
P
Δ
=3r
2
√
3
, r−− dł. promienia okręgu wpisanego w ten trójkąt
√
2
2
6a=12r
√
3
=4
√
2
*
√
3
⇒ r=
r
2
=
3
9
P
c
=4*3r
2
√
3
8
P
c
=
√
3
3
19 sty 17:54
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick