matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
krzysiu:
Wyznacz wszystkie punkty (x, y, z) ∈ R
3
, które spełniają poniższe równanie
d
4
f
2zy
1
(x,y,z) = −48, gdzie f(x,y,z) = 2ze
y
2
−
+
dx
2
dzdy
x
2
y
18 sty 23:38
kerajs:
12
=48 ⇒ x=
√
2
∨ x=−
√
2
x
4
są dwie rodziny punktów:
1
1
(
√
2
, y,
) oraz (−
√
2
, y,
)
y(4y−2e
y
2
y(4y−2e
y
2
19 sty 16:09