matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
357
357:
Rozwiązaniem równania x do kwadratu −3x=0 są liczby: A. x = 0, x = −3 B. x = 0, x = 3 C. x = 3 D. x = 0
2 mar 16:11
Kasia:
x
2
− 3x = 0 x(x−3) = 0 x = 0 x−3 = 0 x = 3
2 mar 16:17