3+sin2x | ||
∫ | Jakie podstawienie tutaj obrać? Albo jak to przekształcić? | |
2cos2x−cos4x |
3+sin2x | 3+sin2x | |||
∫ | dx=∫ | dx | ||
2cos2x−cos4x | cos2x(2−cos2x) |
1 | ||
dt= | dx | |
cos2x |
| |||||||||||
∫ | dt | ||||||||||
|
4t2+3 | ||
∫ | dt | |
2t2+1 |
4t2+2+1 | ||
∫ | dt | |
2t2+1 |
1 | ||
∫2dt+∫ | dt | |
1+2t2 |
√2 | √2 | |||
2∫dt+ | ∫ | dt | ||
2 | 1+2t2 |
3+sin2x | 4−cos2x | |||
∫ | dx = ∫ | dx = | ||
2cos2x−cos4x | 2cos2x−cos4x |
4−2cos2x+cos2x | ||
∫ | dx= | |
2cos2x−cos4x |
4−2cos2x | cos2x | |||
=∫ | dx+∫ | dx= | ||
2cos2x−cos4x | 2cos2x−cos4x |
2 | 1 | |||
=∫ | dx+∫ | dx= | ||
cos2x | 2−cos2x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |