2x2+1 | ||
f(x)=ln2(sin2( | +5)) | |
x4+4 |
2x2+1 | ||
w(x) = | +5 | |
x4+4 |
1 | ||
f'(x) = 2 ln(sin2(w(x))) * | *2 sin(w(x)) * cos(w(x))*w'(x) | |
sin2(w(x)) |
8 ln(sin(w(x))*cos(w(x))*w'(x) | ||
= | ||
sin(w(x)) |
2x2+1 | 2x2+1 | 2x2+1 | ||||
=2ln(sin2( | +5))*(1/(sin2( | +5)))*2(sin( | +5))* | |||
x4+4 | x4+4 | x4+4 |
2x2+1 | 4x(x4+4)−4x3(2x2+1) | |||
*(cos( | +5))( | )) | ||
x4+4 | (x4+4)2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |