Rozwiąż równanie trygonometryczne
765: Rozwiąż równanie:
sinx+cosx=1+ctgx
18 sty 12:44
Filip:
sinx!=0
| | cosx | |
sinx+cosx=1+ |
| |*sinx |
| | sinx | |
sin
2x+sinxcosx−sinx−cosx=0
sinx(sinx+cosx)−(sinx+cosx)=0
(sinx+cosx)(sinx−1)=0
sinx+cosx=0 v sinx−1=0
18 sty 13:01
VII: co oznacza sinx!=0?
18 sty 13:46
janek191:
Pewnie
sin x ≠ 0
18 sty 13:46
ICSP: jednoargumentowy operator negacji używany w wielu popularnych językach programowania.
18 sty 13:51
VII: Pewnie tak

Mrozno u Ciebie ?
18 sty 13:52
Filip:
Taki mróz, że dzisiaj auto nie chciało mi odpalić
18 sty 14:11
VII: Moje natomiast w garażu ale nie odpali bo zepsuty czujnik polozenia walu korbowego (cena 650zl)

Primera p11 a do p12 60zl kosztuje
18 sty 14:18