matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nieoznaczone
QR:
rozwiąż całkę
5x
2
∫
dx
3
√
x
3
+3
18 sty 00:40
Filip:
t=x
3
+3 dt=3x
2
dx
5
5
3
5
...=
∫t
−1/3
dt=
t
2/3
+C=
(x
3
+3)
2/3
+C
3
3
2
2
18 sty 00:46
QR:
dziękuję
18 sty 00:50