Całka cos
czarniecki: Czemu całka z (cosx)3=0?
17 sty 20:38
Jerzy:
A kto ci powiedzał ,że tak jest ?
17 sty 20:40
czarniecki: Całki oznaczonej, określonej od 0 do π*
17 sty 20:42
Jerzy:
Policz najpierw ∫cosx(1 − sin2x)dx , przez podstawienie sinx = t
17 sty 20:52
ICSP: ∫
0π cos
3x dx = −∫
−π/2π/2 sin
3(x) dx = 0
(całka z funkcji nieparzystej po przedziale symetrycznym się zeruje).
17 sty 20:54
Filip:
| | 1 | | 2 | |
0∫πcos3x=[ |
| cos2xsinx− |
| sinx]0π=0−0=0 |
| | 3 | | 3 | |
17 sty 20:56
czarniecki: Dzięki wam
17 sty 21:00