pytanie
asd: Czy można przekształcać obie strony dowodów jednocześnie?Z zachowaniem oczywiście wszystkich
założeń itp.
Mam na myśli coś w rodzaju zadania udowodnij,że x = y.
Lewa strona = x −> przekształcam...
Prawa strona = y −> przekształcam...
I na tej podstawie wykazuje,jeżeli się wyniki pokrywają.
Pytanie rzeka,wiem,ale tak się zastanawiam,bez konkretnego przykładu.
17 sty 18:23
asd: dowodu typu L = P *
17 sty 18:23
ABC: ja pozwalam swoim uczniom tak robić na przykład w tożsamościach trygonometrycznych , ale zawsze
im mówię że nie jest to eleganckie i egzaminator na maturze może się przyczepić i będą musieli
odwołania składać i się użerać

na brudno spotkaj się w połowie drogi, a do czystopisu przepisz od lewej do prawej albo
odwrotnie
17 sty 18:29
asd: czyli na studiach może to nie przejść

Dziękuje
17 sty 18:38