V | ||
V=2πR2H ⇒H= | ||
2πR2 |
V | V | |||
Pc=2πR(R+H) = 2πR(R+ | ) = 2πR2+ | D:R>0 | ||
2πR2 | R |
V | ||
p'= 4πR− | =0 | |
R2 |
V | ||
H= | ||
2π3√V/4π2 |
V | ||
H= | ||
πr2 |
V | V | |||
P(r)=2π*(r2+r* | ) ⇔P(r)=2π*(r2+ | ) | ||
πr2 | π*r |
V | 2πr3−V | |||
P'(r)=2π*(2r− | )=2π* | , r>0 | ||
πr2 | πr2 |
V | ||
r3= | ||
2π |
3√V2 | ||
r2= | ||
3√4π2 |
V | 3√4π2 | |||
H= | * | usuwamy niewymierność z mianownika | ||
π | 3√V2 |
V | 3√4π2 | 3√V | ||||
H= | * | * | ||||
π | 3√V2 | 3√V |
3√4π2V | ||
H= | ||
π |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |