matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Enomorfizm
jaros:
Hejka, chciałbym by ktoś pokazał mi jak rozwiązał by takie zadanko
Endomorfizm f przestrzeni R
2
przeprowadza wektory (1,1), (1,−1) odpowiednio na wektory (1,1), (3,−3). Obliczyć f
2016
(4,2)
16 sty 21:08
Filip:
https://forum.zadania.info/viewtopic.php?f=36&t=88939
Zadanie 1
16 sty 23:35
jc:
4
2
1
1
1
−1
=3
+
1
1
1
1
1
−1
1
−1
f
=
, f
=3
4
2
1
1
1
−1
1
1
1
−1
f
n
=3 f
n
+f
n
= 3
+ 3
n
16 sty 23:51
Marcysia:
Dziękuje pięknie
16 sty 23:57