Wyznaczyć funkcjęu(x, y) spełniającą podane równanie oraz zadane warunki
Pasco: Cześć, mam problem z zadaniem którego nie umiem rozwiązać, nawet nwm od czego zacząć
Ktoś chętny pomóc?
Wyznaczyć funkcję u(x, y) spełniającą podane równanie oraz zadane warunki
{∂2u}{∂x∂y}+{∂u}{∂y}=0
u(x,0)=x2
u(0,y)=y
1) wyznaczenie rozwiązania ogólnego
2) wyznaczenie rozwiązania spełniającego podane warunki.
16 sty 14:18
Pasco:
Poprawione równanie
16 sty 14:19
Pasco: jest ktoś w stanie mi pomoc?
17 sty 11:23
jc:
u=ye−x+x2
(może ktoś Ci po kolei policzy, ja teraz nie mam czasu)
17 sty 12:42
Pasco: Jakbys miał czas, rozszerzyłbyś skąd to się wzieło?
Bo wynik jest ale nic mi nie mówi ;c
17 sty 17:07