matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Dino:
sin(n)
lim n →
∞
. Pomoże ktoś, bo mi wychodzi
√
2
+1, mnożę przez sprzężenie,
√
2n
2
+1
−n
sin(n)
a
*n=1*n
n
14 sty 23:56
Qulka:
a po co Ci sprzężenie skoro nie ma zera
sin(n)/n =1 dla n→0 a nie do
∞
zrób z trzech ciągów
lim=0
15 sty 00:03
Dino:
Pomoże ktoś, bo nie rozumiem
15 sty 18:12
Dino:
15 sty 22:15
Qulka:
−1
sin(n)
1
≤
≤
n(
√
2−1/n
−1)
n(
√
2−1/n
−1)
n(
√
2−1/n
−1)
|
−1
1
→0 |
→0
∞
•(
√
2
−1)
∞
•(
√
2
−1)
↓ 0
15 sty 22:27