matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Układ równań
Olek:
Jak rozwiązać taki układ równań:
⎧
e
x
*cosy + e
x
+x*e
x
= 0
⎩
−siny*(1+e
x
) = 0
14 sty 22:40
jc:
e
x
>0, układ równoważny: cos y + 1 + x = 0 sin y =0
14 sty 22:44
Olek:
Faktycznie dziękuję
14 sty 22:57