Ograniczenie funkcji
Ala: W zadaniu muszę zbadać czy funkcja jest ograniczona i ile wynosi kres górny/dolny. Czy mogę
liczyć na wyjaśnienie/pokazanie sposobu rozwiązywania na tym przykładzie?
f(x) = e(−x) *cos x Df = (0, +∞)
14 sty 18:32
Qulka:
f(0)=1
lim f(x) = 0
x→
∞
ograniczona
kres górny 1
kres dolny 0
14 sty 19:01
Ala: czyli nawet jak znajde jakies wartosci ktore dają minus w rozwiazaniu to i tak kres dolny jest
0?
14 sty 19:15
Qulka: nie ..faktycznie pewnie były tak małe że nie zauważyłam, bo mi nie chciało namalować tak jak
chciałam
kres dolny to −0.067
14 sty 19:24
14 sty 19:36