Kwartyle
xyyzz: Dzień dobry prosiłbym o naprowadzenie mnie jak mam poprawnie wykonać te zadanie.
Liczba bezrobotnych wg wykształcenia w województwie szczecińskim w 1995 roku kształtowała się
następująco:
Wykształcenie Liczba bezrobotnych
Podstawowe 22037
Zasadnicze 18153
Średnie ogólne 5666
Policealne 9951
Wyższe 943
Ogółem 56750
Scharakteryzować populację podając odpowiednie miary tj Q1 Q2 Q3. Podać interpretację
uzyskanych wyników powołując się na cechę jaką jest poziom wykształcenia.
14 sty 12:12
Qulka:
Q1 = podstawowe − 25% ludności ma wykształcenie podstawowe lub poniżej (14 187 osób)
Q2 = zasadnicze − 50% ludności ma wykształcenie zasadnicze lub poniżej (28 375 osób)
Q3 = średnie ogólne − 75% ludności ma wykształcenie średnie lub poniżej (42 562 osób)
14 sty 16:56