silnia
olcia: czy (x−1)! rowna sie 1?
13 sty 15:15
Jerzy:
Czy ( np.: (10 − 1)! = 1 ?
13 sty 15:16
HGH: gdy x= np 1 lub 2 to tak
13 sty 15:23
olcia: no nie, jak więc powinnam to rozpisac

(x−1)x!
13 sty 15:23
olcia: nie wiem jak to rozpisac przy d'alambercie
13 sty 15:23
Maciess: Pokaż całość. Tak jak w 15:23 to nie mozesz
13 sty 15:24
janek191:
(x −1)*x ! = 1*2*3*...*x *(x −1)
13 sty 15:25
olcia: mam zbadac zbieznosc szeregu √((n−1)!(n+1)!(n+2)!) / n!*2n!))
13 sty 15:28
janek191:
( n +1) ! = n !*(n +1)
( n +2) ! = n !*( n +1)*(n +2)
13 sty 15:33
olcia: udalo mi sie obliczyc, bardzo dziekuje za pomoc!
13 sty 15:36