matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciag
xx:
ile wynosi suma 1000 kolejnych liczb nieparzystych zaczynajac od 7
13 sty 11:56
ICSP:
a
1
= 7 r = 2 a
n
= 5 + 2n a
1000
= 2005
7 + 2005
S
1000
=
* 1000 = 500(7 + 2005)
2
13 sty 12:15