Miara kąta
Rumcajs72: W trójkącie równoramiennym AB=BC. Kąt(ABC)=80o. Niech X wewnątrz trójkąta taki, że
kat(XAC)=10o, kat(XCA)=30o. Oblicz kąt(BXC). Chodzi o miarę kąta oczywiście
12 sty 14:06
chichi:
Według mnie 150°, ale robiłem na szybko, bo jestem w trakcie zajęć więc poczekaj aż ktoś
potwierdzi
12 sty 16:31
janek191:
Nie
12 sty 17:46
chichi:
Cześć @janek191, a tobie jaki wynik wyszedł?
12 sty 18:20
VII: janek 191
Mozesz pokazc jak zrobiles to zadanie ?
ja probowalem robic z kątow przyleglych
12 sty 18:28
janek191:
150o.
Pomyliłem się w obliczeniach.
12 sty 18:35
VII: Moja prośba dalej aktualna
12 sty 18:41
janek191:
12 sty 18:55
VII: Piękne dzięki
12 sty 20:59
chichi:
@
janek191 no widzisz, to zanim napiszesz sprawdź dwa razy, pozdrawiam
12 sty 21:28
VII: A Ty skoro poszsedłeś na zajęcia to szanuj Swojego wykladowce i słuchaj uważnie to co mówi .
Pozdrawiam <

>
12 sty 21:34