matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy
P:
Proszę o pomoc: Uzasadnij, że miejscem zerowym funkcji g(x)=4
1
5 *x+8
1
1 jest liczba całkowita.
2 mar 15:16
P:
Tam na końcu jest 8
11
2 mar 15:17
Godzio:
4
15
*x + 8
11
= 0 2
30
x = −2
33
/:2
30
x = − 2
3
= − 8
2 mar 15:21