Dwa samoloty
VII:

AB=1500km w linii powietrznej
AK=700km ktore przelecial samolot Sa od punktu A w ciagu godziny
BL= 900 km ktore przelecial samolot Sb od punktu B w ciagu godziny
Zapisac rachunkowo ze w tym czasie dzieli oba samoloty odleglosc 100km
11 sty 16:07
Bogdan:

a) |AD| = |AB| + |BC| − |BD|
b) |A∪B| = |A| + |B| − |A∩B|
11 sty 17:13
VII: Dziękuje.
11 sty 17:25
Bogdan:
poprawka w a) |AD| = |AC| + |BD| − |BC|, zauważyłeś VII?
11 sty 17:33
VII: Tak .Oczywiście
11 sty 17:35
Mila:
Witaj Bogdanie, to w środku to pętla czy beczka?
11 sty 22:19
Bogdan:
Witaj
Mila, to w środku to jajo, bo Wielkanoc się zbliża
11 sty 23:45