zad
krzysiu: Jaki musi być warunek spełniony żeby funkcja była parzysta względem prostej x=k?
dla k=0 mamy f(x)=f(−x)
a dla pozostałych?
11 sty 16:01
Jerzy:
Właśnie taki, k = 0
11 sty 16:43
Bogdan:
Jeśli wykres funkcji jest symetryczny względem prostej x = k, to zachodzi f(x) = f(2k − x)
11 sty 16:59
Jerzy:
Zachodzi, ale to nie jest funkcja parzysta.
11 sty 17:03
Jerzy:
To,że wykres funkcj jest symetryczny względem prostej x = k (k≠0) nie oznacza,że funkcja jest
parzysta i nie pojęcia parzystości względem prostej.
11 sty 17:07
Jerzy:
*nie ma pojęcia
11 sty 17:08
Bogdan:
Nic o parzystości
Jerzy nie wspomniałem
11 sty 17:08
Jerzy:
A treść zadania też dziwna
11 sty 17:15
ICSP: To bardziej przemyślenia autora niż treść zadania.
11 sty 17:23