ss
Basia ;): Witam. Mam problem z takim zadaniem i prosiłabym o odrobinę pomocy

Wyznacz wszystkie punkty wspólne o równaniach:
4x+2y−1=0 i 12x=3−6y
Jakie kroki należy podjąć aby rozwiązać coś takiego

2 mar 14:47
Godzio: to jest układ równan z 2 niewiadomymi umiesz takie uklady rozwiązywać?
2 mar 15:11
zet:
4x +2y= 1
12x +6y= 3 /: 3
4x +2y= 1
4x +2y= 1
wić proste się pokrywają , czyli jest nieskończenie wiele punktów wspólnych
należących do tej prostej
2 mar 15:12
R.W.16l: przekształć te wyrażnia na funkcje y i narysuj i sie dowiesz
2 mar 15:25