matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znaleźć pole obszaru
a_psik:
znaleźć pole obszaru ograniczonego przez krzywe o równaniach y=4/x oraz y=17−4x
11 sty 10:57
ICSP:
4
255
P =
1/4
∫
4
(17 − 4x −
) dx =
− 16log(2)
x
8
11 sty 11:14
a_psik:
Dziękuję
11 sty 11:23