Wyznaczenie stycznej
Dingo: https://zapodaj.net/84dbd9894260b.jpg.html dobrze to jest zrobione?
Bo nie wiem czy dobrze tą pochodną policzyłem. Można tutaj po prostu policzyć pochodną z
każdego
wyrażenia osobno?
Polecenie:
Wyznaczyć równanie stycznej do wykresu funkcji w punkcie 𝑥
0=0
11 sty 00:17
Dingo: I te nawiasy chyba niepotrzebne dałem, ale poza tym czy coś jest źle?
11 sty 00:17
Filip:
g(x)=−2e2x
g(0)=−2e0=−2
11 sty 00:22
Dingo: Czyli zamiast 9x−1 będzie 5x−1, tak? I to jedyny błąd?
11 sty 00:29