1 | 2 | |||
log2 30 = 1 + | + | ? | ||
a −1 | b −1 |
1 | 2 | |||
A jak ci to wyszło? Bo ja doszłam do momentu gdzie jest | ale nwm skąd 1 + | ... | ||
a−1 | b−1 |
1 | ||
log5 2 = a − 1 ⇒ log2 5 = | ||
a −1 |
1 | ||
log3 4 = b − 1 ⇒ log4 3 = | ||
b − 1 |
1 | ||
log22 3 = | ||
b −1 |
1 | ||
12 log2 3 = | / *2 | |
b −1 |
2 | ||
log2 3 = | ||
b −1 |
1 | 2 | |||
log2 30 = log2( 2*5*3) = log2 2 + log2 5 + log2 3 = 1 + | + | |||
a −1 | b −1 |
1 | ||
log2 5 = | ||
a − 1 |
log2 3 | 1 | ||
= | |||
2 | b − 1 |
2 | ||
log2 3 = | ||
b − 1 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |