matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przedziały ufności
Kwiatek:
Wyznaczyć przedziały ufności dla wartości oczekiwanej Dane: n = 22 średnia = 22 s
2
= 2 1−α = 0,96 Wiem z jakich wzorów korzystać, ale nie koniecznie wiem jak wykorzystać te dane
10 sty 00:34
Qulka:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Przedzia%C5%82_ufno%C5%9Bci#Znane_odchylenie_standardowe
√
2
√
2
(22−2,054•
; 22−2,054•
) = (22−0,62;22+0,62) = (21,38 ; 22,62)
√
22
√
22
10 sty 10:54