Granica z liczbą e
misiaczek: proszę o pomoc , męcze się z tym przykładem i nic nie wychodzi lim przy x−−>oo e
(−x) /x
(2)
−1 , probowałem też przeksztalcic do wzoru z liczbą e co daje 1 ale nic z tego , będe
wdzieczny za pomoc
9 sty 18:15
janek191:
f(x) = e−x/(x2 −1) ?
9 sty 18:19
misiaczek: cholibka pomieszało się , e−x/x2−1, może napisze słownie : e do potęgi −x podzielone przez x
do kwadratu −1
9 sty 18:28
9 sty 18:32
misiaczek: tak ,zgadza sie
9 sty 18:43
Jerzy:
| | 0 | |
I z czym się męczysz, ....= [ |
| ] = 0 |
| | ∞ | |
9 sty 18:50
misiaczek: a przy x −−> 1 ?
9 sty 18:57
misiaczek: 1+*
9 sty 18:58
Filip: inf
9 sty 19:00