∞ | 1 | A | 1 | |||||
a) ∫ | dx= lim A−>∞ ∫ | dx = lim A−>∞ [lnA−ln1] = ∞ | ||||||
1 | x | 1 | x |
1 | ||
∫ | dx=lnx | |
x |
1 | ||
1∫inf | dx=[lnx]1inf=limx−>inflnx−ln1=inf+0=inf | |
x |
1 | ||
czy w przykładzie b) ze screena ode mnie będzie odpowiedź | ? | |
e |
1 | ||
1∫∞ | dx ≠ [ln(x)]1∞ | |
x |
1 | lim | 1 | lim | |||||
1∫∞ | dx = | 1∫a | = | [ln(x)]1a = | ||||
x | a→∞ | x | a→∞ |
lim | ||
= | ln(a) = ∞ | |
a→∞ |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |