matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
miks:
mam obliczyć sumę a+b (a+b−5)
2
+(a−b+3)
2
=0 próbuję wzorem [(a+b)
2
−5
2
}+{a
2
−(b−3)
2
]=0 jednak nic mi nie dało
8 sty 17:43
janek191:
a + b − 5 = 0 a − b +3 = 0
8 sty 17:46
janek191:
a + b = 5
8 sty 17:47
miks:
oki
8 sty 17:49