matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciaglosc
Tomasz:
zbadaj ciaglosc funkcji w punkcie x0
⎧
4x+2, dla x<2
f(x)=
⎩
2x
2
+2x, dla x≥2
x0=2
8 sty 15:39
Jerzy:
lim
x→2
−
f(x) = 10 lim
x→2
+
f(x) = 12 Wniosek ?
8 sty 15:48
Tomasz:
nie jest ciagla w punkcie, dzieki, tez tak mam
8 sty 15:51