sin2x | |
+1 −2sin2x=1 /cos2 | |
cos2x |
√2 | √2 | π | −π | |||||
x=2kπ cosx= | lub cosx=− | czyli x= | +2kπ lub x= | +2kπ | ||||
2 | 2 | 4 | 4 |
√2 | ||
cosx= | dla x=π/4+2kπ lub −π/4+2kπ | |
2 |
−√2 | ||
cosx= | dla x=3π/4+2kπ lub −3π/4+2kπ | |
2 |
√2 | ||
Qulka to jest pelne rozwiazanie bo ja tylko dla cos | zrobiłam dzieki | |
2 |
π | ||
I zastrzeżenie na początku: cosx≠0⇔x≠ | +kπ | |
2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |