1 | √3 | |||
z4=( | +j | )36 | ||
2 | 2 |
1 | √3 | π | π | ||||
+ j | = cos | + j sin | |||||
2 | 2 | 3 | 3 |
kπ | kπ | |||
Czy odpowiedz to bedzie z=cos(3π+ | )+jsin(3π+ | ), dla k=0,1,2,3? | ||
2 | 2 |
1 | √3 | |||
z= | +i | |||
2 | 2 |
π | ||
φ= | ja licze z tangensa | |
3 |
π | π | |||
z=|z| (cos | +isin | |||
3 | 3 |
π | π | |||
z=1*(cos | +isin | ) | ||
3 | 3 |
π | π | |||
z36= 136(cos36* | +isin36* | )= 1(cos12π+isin12π) | ||
3 | 3 |
1 | √3 | 1 | 3√3 | 9 | 3√3 | |||||||
( | +i | )3= | +i | − | −i | =−1 | ||||||
2 | 2 | 8 | 8 | 8 | 8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |