Liczba zespolona
6latek:
| | π | |
Obrot o kąt |
| dookola ukladu wspolrzednych ,to jakby liczbe zespolona pomnozyl przez (i) |
| | 2 | |
Tak ?
Wiec jesli tak zrobie to
Wiec jesli mam liczbe z=1−i to po obrocie o 90
o bedzie to liczba z=i(1−i)= i−i
2= 1+i
A to nie bardzo mi sie zgadza z tym co powiedzial pewien Pan na internetach
6 sty 11:06
Jerzy:
Witaj

czerwony punkt uzyskujesz przez obrót czarnego o 90
0 względem początku układu
współrzędnych lub przez symetrię osiową względem osi OX
6 sty 11:17
6latek: Dzien dobry
Jerzy 
Chyba zostawie to w cholere bo myslalem ze to obrot o 180
o
6 sty 11:25
Jerzy:
Symetria osiowa zaszła w tym szczególnym przypadku ze względu na liczbę.
6 sty 11:38
ICSP:
6 sty 11:44
6latek: Witam

Wszystko jasne .
6 sty 14:02