x | |||||||||||||||||
∫ | dx | ||||||||||||||||
|
1 | |
ln{4x−1}+3ln|4x+3|+C, | |
4 |
1 | 1 | 3 | 3 | ||||
ln|x− | |+ | ln|x+ | |+C | ||||
4 | 4 | 4 | 4 |
1 | 3 | 16x | 16x | |||||
∫U{x}{x2+ | x− | dx=∫ | dx=∫ | dx= | ||||
2 | 16 | 16x2+8x−3 | (4x+1)2−22 |
16x | ||
=∫ | dx | |
(4x−1)(4x+3) |
16x | A | B | |||
= | + | ||||
(4x−1)(4x+3) | 4x−1 | 4x+3 |
1 | ||
Dla x= | ||
4 |
16x | 1 | 3 | ||||
∫ | dx=∫ | dx+∫ | dx= | |||
(4x−1)(4x+3) | 4x−1 | 4x+3 |
1 | 1 | 3 | 1 | 1 | 1 | 3 | 3 | |||||||||||||||||||||||||||
= | ∫ | + | ∫ | = | ln|x− | |+ | ln|x+ | |+C | ||||||||||||||||||||||||||
4 |
| 4 |
| 4 | 4 | 4 | 4 |
1 | 3 | |||
(x− | )(x+ | ) | ||
4 | 4 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |