xxxxxx
6latek: Jak obliczyc tle wynosi α.
Chodzi mi o same przeksztalcenia . dziekuje
5 sty 21:14
ICSP: | | cos2x − sin2x | | 1 − tg2x | |
ctg2x = |
| = |
| |
| | 2sinxcosx | | 2tg2x | |
5 sty 21:17
6latek: To α=?
5 sty 21:21
ICSP: α,x,β,y,γ,δ co za różnica?
Musisz być niewrażliwy na zmianę literek.
Wszak w równaniach zazwyczaj wszystkie oznaczają dokładnie to samo − pewną niewiadoma( no
prawie zawsze, żeby ktoś do stałej Eulera się nie przyczepił)
Nie ważne czy napisze równanie
x2 + 2x + 1 = 0
czy
m2 + 2m + 1 = 0
liczba która je spełnai będzie tą samą liczbą dla każdego z tych równań
5 sty 21:29
6latek: 12−12tg
2x= 10tg
2x
−22tg
2x=−12
22tg
2x=12
| | √6 | | √6 | |
tgx= |
| lub tgx=− |
| } |
| | √11 | | √11 | |
tak ma byc?
5 sty 21:33
janek191:
2x ∊ ( 0, 90o) lub 2 x ∊ ( 180o, 270o)
5 sty 21:37
Mila:
po co te przekształcenia, odczytuj wartość dla (2α) , a potem podziel przez 2.
5 sty 21:39
6latek: Witam
janek191 , w sumie potrzebny mi jest dodatni kąt bo che policzyc niezmiennik obrotu do
krzywej
Tam wlasnie potrzeny jest wyznaczenie kąta z tego wzoru
5 sty 21:41
6latek: Dobry wieczor
Milu
ctg2α=0,417 to 2α=67
o to α= 33,5
o (tak w przyblozeniu
5 sty 21:54
ICSP: | 1 − tg2x | | 5 | |
| = |
| (tak pomyliłem się) |
| 2tgx | | 12 | |
10tgx = 12 − 12tg
2x
12tg
2x + 10tgx − 12 = 0
6tg
2x + 5tgx − 6 = 0
5 sty 22:02
6latek: Nic nie szkodzi

To byl taki wymyslony
5 sty 22:08
Filip:
Czesc
ICSP
5 sty 22:09
6latek: A ze mna sie nie przywitasz
5 sty 22:10