matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rachunek prawdopodobieństwa
123:
Zmienne losowe X
1
,X
2
,...,X
6
są niezależne o wartości oczekiwanej 2. Wyznacz wartość oczekiwaną zmiennej losowej X=(X
1
+X
2
*X
5
)*(X
3
*X
4
−X
6
) Bardzo proszę o pomoc
5 sty 14:40
aaa:
https://pl.wikipedia.org/wiki/Warto%C5%9B%C4%87_oczekiwana#W%C5%82asno%C5%9Bci
EX=(2+2*2)*(2*2−2)=12
5 sty 14:52