Kombi
Swit: Rzucamy 2016 razy symetryczną monetą. Ile wynosi prawdopodobieństwo zdarzenia, że uzyskana
liczba orłów jest równa liczbie reszek.
5 sty 13:26
xyz:
|Ω\=2
2016
| | 2016! | |
P(A)= |
| |
| | 1008!*1008!*22016 | |
5 sty 14:16
Swift: To na pewno dobre rozwiązanie? Po wrzuceniu tego w wolfram wynik to około 0.01, moim zdaniem to
zbyt niskie szanse.
5 sty 22:30
ICSP: jak dla mnie
|Ω| = 2
2016
|A| = 1
ale znając moje zdolności z kombinatoryki i prawdopodobieństwa to raczej jest to źle.
5 sty 22:34
Qulka: |A|≠1 bo np dla 4 OORR RROO ROOR ORRO itd...
więc jak tak dużo to właśnie tak jak napisał xyz
5 sty 22:44