3√x+√x | ||
∫ | dx | |
4√x+3 |
t17 + t15 | ||
12∫ | dt = m | |
t3 + 3 |
t17 + t15 | |
= t14 + t12 − 3t11 − 3t9 + 9t8 + 9t6 − 27t5 − 27t3 + | |
t3 + 3 |
3t2 | 1 | |||
81t2 + 81 − 81 | − 243 | |||
t3 + 3 | t3 + 3 |
1 | A | Bt + D | 3√3 | ||||
= | + | → A = | → B = | ||||
t3 + 3 | t + 3√3 | t2 − 3√3 + 3√9 | 9 |
−3√3 | 23√9 | |||
→ D = | ||||
9 | 9 |
1 | 3√3 | 1 | ||
= | + | |||
t3 + 3 | 9 | t + 3√3 |
3√9 | 1 | |||||||||||||||||
− | ||||||||||||||||||
6 |
|
3√3 | 2t−3√3 | ||
18 | t2−3√3t+3√9 |
3t2 | 273√3 | 2t−3√3 | 1 | ||||
81 | + | − 273√3 | − | ||||
t3 + 3 | 2 | t2−3√3t+3√9 | t + 3√3 |
813√9 | 1 | |||||||||||||||||
)dt | ||||||||||||||||||
2 |
|
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |