matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sprawdź, czy funkcja z=xy+e^{U{y}{x}} spełnia równanie
pochodne:
x
dz
y
dz
sprawdź, czy funkcja z=xy+e
y/x
spełnia równanie
+
=z+x
y
dx
x
dy
liczę pochodne
dz
e
y/x
y
=y−
dx
x
2
dz
x
2
+e
y/x
=
dy
x
x
y
e
y
x
y
x
2
+e
y/x
L=
y−
+
=
y
x
2
x
x
e
y/x
y(x
2
+e
y/x
y
xe
+x
2
y+e
y/x
y
x
x−
+
=
x
x
2
x
2
nie spełnia dobrze wyszło?
5 sty 07:39
Qulka:
ok
5 sty 10:01