matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze policzyć
Krzysiek:
lim
2x−1
=
x→
∞
2x
5 sty 02:19
Qulka:
=1
5 sty 10:10
janek191:
2 x −1
1
lim
= lim ( 1 −
) = 1 − 0 = 1
2 x
2x
x→
∞
x→
∞
5 sty 11:07