x−3 | |
ln(x−3) |
d | x−3 |
| ln(x−3)−1 | |||||||||||||
( | )= | = | ||||||||||||||
dx | ln(x−3) | ln2(x−3) | ln2(x−3) |
d | ln(x−3)−1 | ||
( | )= | ||
dx | ln2(x−3) |
| |||||||||||||||||
= | = | ||||||||||||||||
ln4(x−3) |
| ||||||||||||||
= | = | |||||||||||||
ln4(x−3) |
ln2(x−3)−2(ln(x−3)−1)*ln(x−3) | ||
= | = | |
(x−3)*ln4(x−3) |
ln2(x−3)−2*ln(x−3)*(ln(x−3)−1) | ||
= | = | |
(x−3)*ln4(x−3) |
ln(x−3)*[ln(x−3)−2*(ln(x−3)−1)] | ||
= | = | |
(x−3)*ln4(x−3) |
ln(x−3)*(ln(x−3)−2ln(x−3)+2)) | ||
= | = | |
(x−3)*ln4(x−3) |
ln(x−3)*(2−ln(x−3)) | ||
= | = | |
(x−3)*ln4(x−3) |
2−ln(x−3) | ||
= | ||
(x−3)*ln3(x−3) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |