Granice funkcji jednej zmiennej
Witam: W jaki sposób to policzyć?
4 sty 21:17
ICSP: | | x | | 1 | |
2 * ln(1 + 2x)1/2x * |
| → 2 * 1 * |
| = log2 e2 |
| | 2x − 1 | | ln(2) | |
4 sty 21:20
Witam: a mógłbym prosić o wytłumaczenie jak to się robi? bo totalnie tego nie rozumiem
4 sty 21:25
Filip:
Witam, polecam klasycznie
| | ln(1+2x) | | 0 | |
limx−>0 |
| = |
| |
| | 2x−1 | | 0 | |
hospitalizujemy
| | ln(1+2x) | | 2 | | 2 | |
limx−>0 |
| =limx−>0 |
| = |
| |
| | 2x−1 | | (1+2x)2xln2 | | ln2 | |
4 sty 21:30
ICSP: klasycznie XD
4 sty 21:31