(1+x)2(1−2x)3 | ||
1)y=ln | ||
(x2−5)2 |
5 | ||
2)y=3ln | ||
x−2 |
1+x | ||
3)y=ln | ||
1−x |
1+x | |
=−2 | |
1−x |
1+x | 1•(1−x)−(1+x)•(−1) | 2 | |||
→ | = | ||||
1−x | (1−x)2 | (1−x)2 |
1 | ||
W( | )=0 | |
2 |
(x2−5)2 | (a)(x2−5)2 − (1+x)2(1−2x)3•2(x2−5)•2x | ||
• | |||
(1+x)2(1−2x)3 | (x2−5)4 |
x−2 | 0•(x−2)−5•1 | x−2 | −5 | |||||
3• | • | = 3• | • | |||||
5 | (x−2)2 | 5 | (x−2)2 |
1−x | 2 | 2 | |||
• | = | ||||
1+x | (1−x)2 | (1+x)(1−x) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |