Równanie okręgu
Paweł: Zad.1
Narysuj na płaszczyźnie kartezjańskiej poniższe zbiory:
a) A={(x,y) : x, y∊R i (x−2)2 + (y − 1)2 = 4}
b) A={(x,y) : x, y∊R i (x−1)2 + (y + 1)2 ≥ 16}
c) A={(x,y) : x, y∊R i (x+2)2 + (y − 5)2 < 4}
Zad. 2
Sprawdź, który z punktów należy do okręgu.
a) (x − 4)2 + (y − 3)2 = 4 A=(6, 3), B=(2, 5)
b) x2 + y2 + 8x − 8y + 28 = 0 A=(2, 0), B=(1, 1)
1 mar 22:11
Noah: no to w zad 1 bedziesz mial okrag i 2 kola
a w 2 to czy odleglosc pkt od okregu jest mniejsza badz rowna 2 to jest podp a)
a w b) to czy jest mniejsza badz rowna tez 2
2 mar 06:42