matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zdarzenia
x/0:
Zdarzenia A oraz B są takie, że P(A ∪ B) = 1, P(A ∩ B) = 1/3 Wynika z tego że : a)P(B)≥1/3 b) P(A) + P(B) > 1. c) P(A) = P(B). d)(d) P(A) < P(B)
2 sty 13:48
Qulka:
B
2 sty 13:52
Qulka:
ostatni wzor
https://matematykaszkolna.pl/strona/1018.html
2 sty 13:53