πa2 | a2√3 | πa2 | a2√3 | |||||
=a2−(2* | + | )=a2−( | + | )= | ||||
12 | 4 | 6 | 4 |
πa2 | a2√3 | |||
=a2− | − | |||
6 | 4 |
π*42 | 42√3 | 8π | ||||
a) PΔABF=42− | − | =16− | −4√3 | |||
6 | 4 | 3 |
π*a2 | ||
b) P+2* PΔABF+ | =a2 | |
4 |
8π | ||
P+2*(16− | −4√3)+4π=16 | |
3 |
16π | ||
P+32− | −8√3+4π=16 | |
3 |
4π | ||
P=8√3+ | −16 | |
3 |
2π | ||
S=4√3+ | −8 | |
3 |
44 | ||
S≈4*1.73+ | −8=6.92+2.09−8=1.01 | |
7*3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |