al
Filip:
Przedstaw wektor X= [1/2/0]3x1w postaci kombinacji liniowej wektorow bazy B:
a) B={e1,e2,e3}, e1=[1/0/0]3x1, e2=[0/1/0]3x1,e3[0/0/1]3x1
b) B={v1,v2,v3}, v1=[1/1/0]3x1,v2=[1/0/1]3x1, v3=[0/1/1]3x1
c) B={u1,u2,u3}, u1=[1/2/1]3x1,u2=[−1/0/2]3x1,u3=[0/1/−2]3x1
30 gru 21:29
Filip:
czy to chodzi o to?
a)
Taki uklad rownan?
λ1*1+λ2*0+λ3*0=1
λ1*0+λ2*1+0*λ3=2
λ1*0+λ2*0+λ3*1=0
Jesli tak − jak bedzie wygladac odpoweidz po policzeniu λ1,λ2,λ3
30 gru 21:34
ICSP: a)
X = e1 + 2e2
30 gru 21:38
Adamm: Wektory kolumnowe czy wierszowe... nie ważne. Mamy izomorfizm x → xT
30 gru 23:14
Filip: Dobra, dzieki
Adam szczerze, nie przypominam sobie bym mial takie pojecia, sa to wektory 3 wiersze jedna
kolumna
31 gru 00:34